Wednesday, November 21, 2012

EHV-1 Uitbraak


Momenteel heeft de Britse Horse Racing te maken met een uitbraak van Equine Herpes type 1. Er wordt hard aan gewerkt om de uitbraak onder controle te krijgen. 

Wat is EHV-1? en wat moet u doen als u vermoed dat uw Paard besmet is?


Equine Herpes Virus type 1 Neurologische (EHV-1) is een ernstige ziekte bij paarden waarbij een ontsteking ontstaat van de kleine bloedvaten in het ruggenmerg en / of de hersenen.

EHV-1 Neurologische ziekte kan worden overgedragen:
door de lucht van infectie van de luchtwegen
door direct of nauw contact tussen paarden
door contact met besmette apparatuur, kleding of handen.

Een genetische test voor het identificeren van latente paarden dragers van EHV-1 Neurologische zijn beschikbaar.

Symptomen:

Paarden met EHV-1 neurologische aandoening hebben een zwakte en verlamming van de spieren van de achterpoten, dat gebrek aan co├Ârdinatie, lopen afwijkingen en het onvermogen om op te staan ​​vanuit een zittende positie veroorzaakt.

De tijd tussen een eerste EHV-1 infectie van de luchtwegen en het begin van neurologische symptomen duurt ongeveer 8 - 12 dagen. De neurologische symptomen verschijnen plotseling en bereiken een maximale intensiteit binnen 48 uur.

Behandeling:

Paarden met symptomen dienen te worden geïsoleerd en moet 40 meter of meer van de andere paarden. Eigenaren moeten contact opnemen met hun dierenarts.

Dierenartsen die  EHV-1 Neurologische aandoeningen vermoeden moeten contact opnemen met overheidsfunctionarissen en protocollen volgen voor het verzamelen en indienen van de nodige monsters voor laboratoriumonderzoek.

Terwijl vaccins beschikbaar zijn, wordt geen specifiek gelabeld voor de neurologische vorm van EHV-1.

EHV-1 Neurologische is bestand tegen vaccinatie en de prognose voor niet liggende paarden is gunstig, maar zeer slecht voor paarden die omlaag blijven langer dan 24 uur.

No comments:

Post a Comment